COROS Vertix 2 - novinka

COROS Vertix 2 - novinka

autor: ralpu
17. august 2021

COROS Vertix 2.

Značka COROS opäť šokuje športový a outdoorový svet v segmente GPS hodiniek. Nový model COROS Vertix 2 posúva rešpektované parametre modelu Vertix 1 do úplne novej dimenzie a pridáva prevratné novinky, ktoré nesú označenie svetového prvenstva.

Úvod

Nižšie sa pozrieme na kľúčové novinky a prvenstvá nového modelu COROS Vertix 2. V zrozumiteľnom jazyku približujeme detaily, ktoré nový model COROS Vertix 2 prináša.

V prípade záujmu o COROS Vertix 2 nám prosím zanechaj e-mailovú adresu vo formulári nižšie a budeme ťa informovať, keď túto novinku budeme mať fyzicky skladom. V ralpu vždy predávame iba tovar, ktorý máme fyzicky skladom.

Predajná cena COROS Vertix 2 je 699.99 Eur.

COROS Vertix 2 je ponúkaný v dvoch farbách: Obsidian a Lava.
COROS Vertix 2 je v čase uvedenia na trh ponúkaný v dvoch farbách. Tmavá farba Obsidian vľavo a svetlá farba s názvom Lava vpravo.

COROS Vertix 2

1. Prvé GPS hodinky na svete s technológiou dvojfrekvenčného satelitného systému (Dual-Frequency Satellite Systems)

COROS Vertix 2 sú prvé GPS hodinky na svete vybavené dvojfrekvenčnou čipovou sadou GNSS pre všetky GPS satelity (All-satellite Dual-frequency GNSS chipset).

COROS Vertix 2 dokážu komunikovať s hlavnými satelitnými systémami (GPS, GLONASS, Galileo, QZSS a Beidou) v dvoch súbežných frekvenciách (L1 + L5 - vysvetlenie nižšie) súčasne. Po aktivovaní režimu "All Systems + Dual FREQ On" v menu hodiniek dôjde k výraznému zlepšeniu príjmu signálu GPS medzi vysokými budovami, pod korunami stromov v lesoch alebo napr. v skalných roklinách. Typicky, toto sú boľavé miesta a scenáre, kde všetky GPS hodinky narážajú na limity terajšieho GPS systému.

Frekvencia L5 (1 176 MHz) je vysielaná v rádiovom pásme vyhradenom výlučne pre služby bezpečnosti letectva. Tento štandard ponúka vyšší výkon, väčšiu šírku pásma a pokročilú architektúru signálu. Okrem využitia v leteckej doprave tak teraz poskytne frekvencia L5 používateľom na celom svete najpokročilejší civilný GPS signál. COROS Vertix 2 sú prvé GPS hodinky na svete so schopnosťou komunikovať aj vo frekvencii L5.

2. Neuveriteľná výdrž batérie. Opäť!

Vďaka novej batérii s väčšou kapacitou COROS Vertix 2 ponúka viac ako dvakrát dlhšiu výdrž batérie v GPS režime v porovnaní s Vertix 1. A to Vertix 1 držali prvenstvo vo výdrži batérie na trhu s GPS hodinkami. Výdrž batérie COROS Vertix 2 v číslach:

  • Sekundový GPS záznam: 140 hodí>
  • So všetkými zapnutými podsystémami (All Systems On): 90 hodín
  • So všetkými zapnutými podsystémami (All Systems On) + zapnuté Dual Frequency: 50 hodín
  • Bežné používanie: 60 dní
  • V režime UltraMax GPS: 240 hodín
V COROS Vertix 2 sú nahraté globálne offline mapy.
V COROS Vertix 2 sú nahraté globálne offline mapy vo vrstvách: Landscape, Topo a Hybrid. Navyše, z webstránky COROS si je možné stiahnuť podrobnejšiu lokálnu topo mapu zadarmo.

3. Globálne offline mapy

COROS Vertix 2 sú v čase uvedenia na trh jediné GPS hodinky, ktoré ponúkajú globálne offline mapovanie a zahŕňajú tieto vrstvy: Landscape, Topo a Hybrid. COROS Vertix 2 sú dodávané s kompletnou globálnou offline mapou. Navyše, používatelia si budú môcť zadarmo stiahnuť Topo mapu požadovaného regiónu z COROS.com.

Zoomovanie v mape pomocou Digitálnej korunky alebo prstovým gestom na vysoko citlivej dotykovej obrazovke ponúka ten najlepší zážitok z navigácie na zápästí.

4. Extrémna odolnosť

Coros Vertix 1 sú bezpochyby veľmi odolné GPS hodinky pre dobrodružstvá v horách. Avšak druhá generácia posúva odolnosť do úplne iného levelu. COROS Vertix 2 sú vyrobené z prvotriednych materiálov vrátane zafírového skla so špeciálnou DLC (Dimanond Like Coating) úpravou. Nová titánová obruč okolo displeja pri COROS Vertix 2 je 3x odolnejšia voči poškriabaniu v porovnaní s Vertix 1.

COROS Vertix 2 - prvé GPS hodinky na svete s technológiou dvojfrekvenčného satelitného systému (Dual-Frequency Satellite Systems). Táto ultra moderná technológia zabezpečí oveľa presnejšie zameranie GPS polohy v typicky kritických miestach - medzi vysokými budovami, pod stromami, v roklinách, či na skalných stenách.

5. Nový, extrémne výkonný procesor a obrovské pamäťové úložisko

Procesor novej generácie v COROS Vertix 2 je o 20% výkonnejší v porovnaní s Vertix 1. To umožňuje veľmi rýchlu, takmer instantnú interakciu s hodinkami. Výbavou COROS Vertix 2 je obrovské vstavané úložisko - až 32 GB - na ukladanie obsahu ako napríklad hudba, mapy, trasy, údaje z aktivít. Tieto parametre tiež poskytujú viac ako dostatočnú rezervu pre budúce softvérové aktualizácie.

6. Doposiaľ najväčší displej na COROS GPS hodinkách

COROS Vertix 2 disponuje displejom s priemerom 1,4-palcov a rozlíšením 280 x 280 pixelov. V porovnaní s Vertix 1 je to 16% vyššie rozlíšenie. Tieto parametre umožňujú zobrazovať viac informácií na displeji a zároveň prehľadnejším spôsobom. COROS Vertix 2 taktiež podporuje až osem dátových polí na jednej stránke displeja. (Doposiaľ to bolo "iba" 6 dátových polí.)

7. Úplne prepracované používateľské rozhranie

COROS Vertix 2
COROS Vertix 2 ponúka o 20% výkonnejší procesor ako Vertix 1. A až 32GB internú pamäť na uchovávanie aktivít, máp, hudby, či trás.

Nové používateľské rozhranie v kombinácii s intuitívnou Digitálnou korunkou len umocňujú jednoduché a intuitívne ovládanie, ktorým sú GPS hodinky COROS známe. Všetky denné kľúčové informácie sú k dispozícii v miniaplikáciách (widgety) iba jednoduchým potiahnutím prstom po displeji. Dokonalý príklad prepojenia hardvéru a softvéru.

8. EKG na zápästí

Zabudovaný elektrokardiogram umožňuje merať úplne nové a zaujímavé metriky. Kedykoľvek a presne zmeraj na hodinkách svoju variabilitu srdcového tepu (HRV), pre lepšie porozumenie tomu, ako prebieha tvoja regenerácia po výkone. Optický snímač srdcového tepu je taktiež úplne nový a presnejší.

9. Počúvanie hudby cez Bluetooth

COROS Vertix 2 ponúka počúvanie hudby cez bezdrôtové slúchadlá - pohodlne a jednoducho. A do budúcnosti sú pripravené zaujímavé audio funkcie pre športovcov.

10. Wi-Fi

COROS Vertix 2 teraz podporuje pripojenie do Wi-Fi siete pre ešte rýchlejší prenos dát. Zároveň táto nová funkcia pripravuje pôdu pre ďalšie plánované funkcie založené na komunikácii cez Wi-Fi. Napríklad softvérové aktualizácie budú do hodiniek prenesené pomocou rýchlejšieho Wi-FI pripojenia.

11. Ovládanie kamery Insta360

COROS Vertix 2 umožňuje ovládanie kamier Insta360 GO 2, One X2 a One R priamo zo zápästia.

11. Príslušenstvo

COROS Vertix 2 je dodávaný aj s praktickým vodotesným kufríkom, v ktorom si môžeš uchovať dôležité veci v bezpečí a suchu. Dostupná je aj praktická nabíjačka na kľúčenku. Časom v ponuke pribudne ďalšie zaujímavé príslušenstvo...

Späť na blog